انتقال زائران اربعین از شلمچه با ناوگان ایرانی امکان پذیر شد هوای کشور گرم‌تر می‌شود (یکم مرداد ۱۴۰۳) افزایش ۱.۳ درجه‌ای میانگین دمای هوای ایران در تیرماه تعطیلی و کاهش ساعت کاری ادارات و بانک‌های قم از دوم مرداد ۱۴۰۳ + جزئیات دستمزد عجیب سوادآموزی هر بیسواد در کشور خراسان‌رضوی پیشگام در واکسیناسیون دام نمرات امتحان نهایی چه زمانی اعلام می‌شود؟ بی‌اختیاری ادرار، یکی از علائم اصلی اختلال در کف لگن است بهره‌مندی ۵ هزار دانش‌آموز مشهدی از خدمات بهزیستی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (دوشنبه یکم مرداد ۱۴۰۳) | تداوم وزش باد در استان تا پایان هفته برای اولین بار در خراسان‌رضوی؛ افتتاح مرکز نگهداری شبانه‌روزی موقت اوتیسم تجویز آنتی‌بیوتیک در ایران ۱۰ درصد بیشتر از میانگین جهانی قاچاق معکوس دخانیات به دلیل قیمت پایین در ایران توصیه‌هایی در خصوص خشکی چشم | زائران اربعین مبتلا به خشکی چشم، اشک مصنوعی همراه داشته باشند کشف و ضبط ۱۳۰ قبضه سلاح جنگی غیر مجاز در شادگان خوزستان تغذیه و تحرک کافی از عوامل اثر گذار در حفظ سلامت استخوان و مفاصل است علت تأخیر در واریز حقوق تیرماه ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی | تعطیلات رسمی بهانه تأخیر در واریز حقوق و مستمری نشود! چرا مدیریت مصرف آب در تابستان امسال ضرورت دارد؟ | مراقب گرمای غیر طبیعی تابستان امسال باشید ابلاغ بیش از ۶۱ هزار میلیارد ریال از اعتبارات سرمایه‌ای خراسان رضوی ماجرای نامه مخبر برای حداقل‌بگیران تامین اجتماعی چه بود؟ | سه میلیون تومان برای متناسب‌سازی نیست! راه‌اندازی چهارمین مرکز خدمات جامع سلامت آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد
سرخط خبرها

با ۱۰ شربت خوشمزه تابستانی آشنا شوید+ دستور تهیه

  • کد خبر: ۱۷۲۳۱۸
  • ۱۲ تير ۱۴۰۲ - ۰۲:۴۳
با ۱۰ شربت خوشمزه تابستانی آشنا شوید+ دستور تهیه
در این روز‌های گرم تابستانی، خوردن یک لیوان شربت خوشمزه خانگی برای همه لذت‌بخش است؛ پس با ما همراه باشید و لذیذترین شربت‌های ایرانی را درست کنید.

به گزارش شهرآرانیوز، از گذشته‌های دور در ایران رسم بر این بوده است که از مهمانان، به‌خصوص در روز‌های گرم سال با شربت خانگی پذیرایی شود. این نوشیدنی‌های خوشمزه ایرانی علاوه بر رفع عطش، دارای خواص بی‌شماری هستند.

اگر به درست کردن شربت‌های خانگی علاقه‌مند هستید، با این مطلب همراه شوید تا با طرز تهیه انواع شربت خانگی ساده و مجلسی آشنا شوید.

با ۱۰ شربت خوشمزه تابستانی آشنا شوید+ دستور تهیه

شربت ترخون

ترخون یکی از سبزی‌های همیشه حاضر در سبزی خوردن است که بسیاری از افراد، علاقه‌ای به خوردن آن ندارند؛ اما با افزودن کمی شکر و آب، می‌توان شربت گوارایی به نام شربت ترخون را آماده کرد که قطعا سلایق بسیاری را راضی خواهد کرد.

شربت ترخون به‌سادگی از ترکیب آب، شکر و چند شاخه ترخون درست می‌شود و با طعمی تند و تیز و عطری فوق‌العاده، شما را متحیر خواهد کرد.

شربت ترخون معطر را می‌توان به‌صورت تنها سرو کرد یا به انواع بستنی، چای و آب‌های گازدار افزود. ترخون، منبع غنی آهن، کلسیم، منگنز، پتاسیم، منیزیم و ویتامین‌های A و C است و خواص بی‌شماری از جمله درمان درد‌های شکمی و افزایش اشتها، رفع خستگی و آرامش اعصاب، کاهش علائم التهاب و تقویت ایمنی بدن دارد.

با ۱۰ شربت خوشمزه تابستانی آشنا شوید+ دستور تهیه

شربت بهار نارنج

بهار نارنج، شکوفه درخت نارنج در فصل زیبای بهار است که در فصل پاییز و زمستان، جای خود را به میوه نارنج می‌دهد. از این گیاه، فرآورده‌های بسیاری تولید می‌شود که در میان آن‌ها می‌توان به مربا، عرق، شربت، گیاه تازه، گیاه خشک شده، گیاه پودر شده و چای سیاه اشاره کرد. شربت بهار نارنج یکی از لذیذترین محصولات این گیاه است که با عرق بهار نارنج یا شکوفه‌های بهار نارنج، شکر، آب و آب لیمو درست می‌شود و شما می‌توانید آن را به‌سادگی در خانه درست کنید.


درمان اختلالات دستگاه گوارش، درمان اختلالات خواب، آرامش اعصاب، تقویت سیستم ایمنی بدن و درمان سردرد‌های عصبی و میگرن از جمله خواص بی‌شمار شربت بهار نارنج هستند که غنی از انواع ویتامین‌ها مانند B، C و D است. نوشیدن یک لیوان شربت بهار نارنج در روز‌های گرم تابستان عطش شما را رفع می‌کند و به شما آرامش می‌بخشد.

افرادی که با طعم تلخی عرق بهار نارنج مشکلی ندارند، می‌توانند برای درست کردن شربت بهار نارنج از این عرق استفاده کنند؛ اما اگر دوست دارید شربت شما شیرین باشد بهتر است شربت را با خود گیاه بهار نارنج درست کنید. برای تهیه یک شربت لذیذتر، عرق بهار نارنج را با عرق بیدمشک، تخم شربتی، عسل، شربت سکنجبین، زعفران دم‌کرده و گلاب مخلوط کنید.

با ۱۰ شربت خوشمزه تابستانی آشنا شوید+ دستور تهیه

شربت ریواس

شربت ریواس یکی از خوش‌رنگ‌ترین و لذیذترین شربت‌های اصیل ایرانی است که خاستگاه آن به شهر نیشابور برمی‌گردد. شربت گوارا و دلچسب ریواس دقیقا همان نوشیدنی خنکی است که در فصول گرم سال به آن نیاز دارید. مواد تشکیل دهنده این شربت خوشمزه، ساقه‌های ریواس، آب و شکر هستند و طرز تهیه آن بسیار ساده است.

ریواس، نوعی گیاه صورتی رنگ است که در طبخ خورش، آبگوشت، اشکنه، سالاد، کوکو، شربت یا حتی لواشک به کار گرفته می‌شود. ریواس، شباهت بسیاری به کرفس دارد و می‌توان آن را به‌صورت خام یا پخته مصرف کرد. جالب است بدانید که ریواس از قرن‌ها قبل از میلاد مسیح در چین، به‌عنوان دارو استفاده می‌شده است و یک گیاه بومی آسیا به شمار می‌آید.

از خواص این گیاه بی‌نظیر سرشار از کلسیم، پتاسیم، آنتی‌اکسیدان، فیبر، انواع ویتامین و املاح معدنی، می‌توان به رفع کم‌خونی، بهبود کارکرد روده و برطرف کردن یبوست و اسهال، رفع افسردگی و رفع تشنگی و آسان کردن هضم غذا اشاره کرد.

با ۱۰ شربت خوشمزه تابستانی آشنا شوید+ دستور تهیه

شربت بیدمشک

شربت بیدمشک، یکی از خوش‌طعم‌ترین نوشیدنی‌های سنتی ایران است که از ترکیب عرق بیدمشک با آب، تخم شربتی، گلاب، خاکشیر، زعفران، شکر، نبات یا عسل درست می‌شود. بیدمشک در ایران، جنوب شرق ترکیه، جنوب شرق قفقاز، عراق، تالش، افغانستان و پاکستان رشد می‌کند و عرق معطر آن از خواص فراوانی بهره‌مند است.


شربت بیدمشک منبع غنی ویتامین‌های B۶، B۲، B ۱، A، C، E و املاحی، چون فسفر، آهن، سدیم، پتاسیم، منیزیم، کلسیم، روی، سلنیوم و مس است و یک نوشیدنی شادی آور، اشتهاآور، مفید برای دستگاه گوارش و مفید برای تقویت حافظه به شمار می‌آید. این شربت خوشمزه، مهمان‌های شما را مسرور خواهد کرد. یکی از عجیب‌ترین ویژگی‌های این شربت این است که قبل از نوشیدن آن، تنها با به مشام کشیدن عطر بیدمشک، آرام خواهید شد.

شربت بیدمشک را با ترکیبات مختلفی، چون زعفران، تخم شربتی یا خاکشیر مخلوط کنید تا نوشیدنی‌های چشم‌نواز و زیبایی برای سرو در مهمانی مجلسی خود داشته باشید.

با ۱۰ شربت خوشمزه تابستانی آشنا شوید+ دستور تهیه

شربت زعفران

شربت زعفران با زعفران، گلاب، شکر، آب و عرق دلخواه مانند بیدمشک درست می‌شود. این شربت اصیل ایرانی نشاط‌آور و ضد افسردگی است و به رفع بی‌خوابی کمک بسیاری می‌کند. همان طور که می‌دانید، زعفران از نظر خواص درمانی، یکی از ارزشمندترین ادویه‌های جهان به حساب می‌آید و تاریخچه استفاده از آن به ۳۵۰۰ سال پیش بازمی‌گردد.

شربت زعفران، یکی از محبوب‌ترین شربت‌های نذری به‌خصوص در ماه محرم است که با رنگ و عطر خارق‌العاده‌اش هر ذائقه‌ای را راضی خواهد کرد. پس دست به کار شوید و این شربت گوارا را در خانه درست کنید.

با ۱۰ شربت خوشمزه تابستانی آشنا شوید+ دستور تهیه

شربت سکنجبین

شربت سکنجبین یکی از بهترین نوشیدنی‌های سنتی برای رفع عطش در روز‌های گرم است. این نوشیدنی به سرعت حرارت بدن را پایین می‌آورد و مانع از گرمازدگی می‌شود. شربت سکنجبین را می‌توان به‌صورت آماده خریداری کرد؛ اما مطمئنا نسخه خانگی آن، طعم و مزه بهتری دارد و سالم‌تر است. طرز تهیه شربت سکنجبین بسیار آسان است و در مدت زمان کوتاهی آماده می‌شود. شربت سکنجبین با شکر، آب، سرکه و نعنا درست می‌شود و معمولا آن را با خیار، عسل، خاکشیر، نعنا، آب لیمو و سرکه سیب مخلوط می‌کنند.

شربت سکنجبین برای سلامت قلب و باز کردن انسداد عروق، کاهش چربی، قند و فشار خون و جلوگیری از سکته مغزی، رفع تنش‌ها و استرس‌های روزمره و تسکین دردهایی، چون دل‌پیچه، دل درد، نفخ، سکسکه و اسهال بسیار مفید است.

با ۱۰ شربت خوشمزه تابستانی آشنا شوید+ دستور تهیه

شربت آلبالو

آلبالو یکی از میوه‌های محبوب تابستانی است که فرآورده‌های مختلفی با آن درست می‌شود؛ شربت آلبالو یکی از خوش‌طعم‌ترین این فرآورده‌ها است. یک نوشیدنی لذیذ که می‌توان آن را در روز‌های گرم سال به‌تن‌هایی یا در کنار غذا سرو کرد. این نوشیدنی علاوه بر رنگ و طعم بی‌نظیر، خواص بسیاری دارد که آن را تبدیل به یک نوشیدنی فوق‌العاده برای رفع عطش، به‌خصوص در ماه رمضان می‌کند.

شربت آلبالو را می‌توان با مربای آلبالو یا از آلبالوی تازه تهیه کرد. انواع ویتامین‌های A، C، E و گروه ویتامین‌های B از جمله B ۱، B ۲، B ۶، قند طبیعی، پروتئین، کلسیم، فسفر، آهن، سدیم، منیزیم، پتاسیم، مس، روی، پکتین، آنتی اکسیدان، گوگرد و منگنز، همگی از خواص این نوشیدنی گوارا هستند. همچنین می‌توانید در هنگام سرو شربت آلبالو، چند قطره آب لیموی تازه نیز به آن اضافه کنید تا خاصیت رفع عطش آن چند برابر شود.

با ۱۰ شربت خوشمزه تابستانی آشنا شوید+ دستور تهیه

شربت خاکشیر

شربت خاکشیر یک نوشیدنی خنک، سنتی و پرطرفدار تابستانی است که از ترکیب آب، دانه‌های خاکشیر، یخ، شکر و گلاب تهیه می‌شود. این شربت از دوران قدیم برای رفع عطش و مقابله با گرمازدگی مصرف داشته است. تاثیرات این گیاه، چون کاهش درجه حرارت بدن، تسکین سردرد و رفع بی‌حالی و سرگیجه ناشی از گرما، بلافاصله پس از نوشیدن آن آشکار می‌شود.

شربت خاکشیر، یک نوشیدنی کم‌هزینه است که به سرعت و به آسانی می‌توان آن را آماده کرد، فقط باید در مرحله شست‌وشوی خاکشیر دقت لازم را به عمل آورد تا خاکشیر کاملا تمیز و عاری از شن و سنگ‌ریزه باشد. همچنین با افزودن چند قطره گلاب، آب لیمو یا زعفران دم‌کرده، می‌توان طعم و عطر متفاوت و لذتبخشی به این نوشیدنی گوارا بخشید.

با ۱۰ شربت خوشمزه تابستانی آشنا شوید+ دستور تهیه

شربت تخم شربتی

تخم شربتی نوعی گیاهی خودرو بومی هند، فلات ایران و منطقه مدیترانه است که در اوایل فصل بهار در کوهستان‌ها و بیابان‌ها می‌روید. رنگ تخم شربتی، سیاه شفاف است و وقتی در آب ریخته شود، بلافاصله حالتی خمیری، لعاب‌دار و لغزنده پیدا می‌کند. رنگ تخم شربتی در آب، متمایل به خاکستری می‌شود و جویدن آن، زیر دندان، حس خوب و دلنشینی دارد و برای رفع عطش بسیار مفید است. البته این شربت فواید بسیار دیگری نیز دارد.

شربت تخم شربتی از ترکیب آب، تخم شربتی، شکر، گلاب و یخ درست می‌شود. البته به این ترکیب پایه می‌توان افزودنی‌های مختلفی را همچون عرق گیاهان مختلف، عصاره میوه‌های گوناگون و... را اضافه کرد و این شربت را در رنگ‌ها و طعم‌های مختلف آماده کرد. زعفران دم‌کرده غلیظ، یکی از رایج‌ترین افزودنی‌ها به این شربت است.
با ۱۰ شربت خوشمزه تابستانی آشنا شوید+ دستور تهیه

شربت آبلیمو

آبلیمو میوه‌ای است که خواص فراوانی دارد و برای سلامتی، بسیار مفید است. لیمو به درمان بسیاری از بیماری‌های عفونی، تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش وزن، رفع اسهال و یبوست کمک می‌کند. شربت آبلیمو با طعمی ترش و شیرین، یکی از بهترین نوشیدنی‌هایی است که می‌توان در خانه درست کرد و همراه با غذا یا به‌عنوان عصرانه میل کرد. برای تنوع، می‌توانید شربت آبلیمو را با تخم شربتی، خاکشیر، زعفران یا خیار مخلوط کنید تا یک نوشیدنی مجلسی داشته باشید.

منبع: کجارو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->